Нощните заведения в Мадрид доброволно затварят вратите си от този петък

...
Нощните заведения в Мадрид доброволно затварят вратите си от този петък
Коментари Харесай

Нощните заведения в Мадрид затварят в знак на протест срещу covid-мерките

Нощните заведения в Мадрид непринудено затварят вратите си от този петък до неделя в символ на митинг против ограниченията, постановени от Мадридската общественост, измежду които има строго избран час за затваряне на хотелите и местата за настаняване вечер. Акцията ще бъде придружена от поставането на табели на вратите на заведенията с надпис „ Нощта на Мадрид угасна “, илюстрирана с тъжна луна, от която пада сълза със силуета на Мадрид на назад във времето и акция в социалните мрежи #RescateOcioMadrid, осведоми eleconomista.es. 

Организаторите на митинга се надяват той да бъде подсилен от най-малко 90% от местата за забавление в цялата Мадридска област. От Асоциацията на предприемачите в областта на хотелиерството и ресторантьорството желаят среща с президента на общността на Мадрид Изабел Диас Аюсо, откакто районното държавно управление утвърди проекта за деяние в Мадрид при изключителни обстановки, които засягат бранша, като да вземем за пример затварянето на промишлеността на хотелиерството преди 1:30 сутринта, когато доста питейни заведения стартират своята активност. 

„ Налагането за затваряне в 1:30 часа, ограничението на потенциала, което в случая на нощните заведения доближава 40%, и възбраната за дансинга вършат невероятно поддържането на икономическа интензивност и работни места в места за занимания. В числа всеки месец специфичните питейни заведения губят приблизително 25 000 евро, а дискотеките и нощните клубове, чиито наеми могат да възлизат на 30 000 евро, повече от 100 000 евро ", прецизират от Асоциацията. 

Оттам изтъкват още, че на национално равнище нощният живот съставлява 6,2% от covid-огнищата и 8,2% от общия брой нови инфекции, зародили през седмицата от 27 юли до 2 август и които в Мадрид не са имали особена периодичност. " Поради тази причина ограниченията, наложени от общността на Мадрид върху активността на местата за отдих, наподобяват случайни и непропорционални ", аргументират се браншовата асоциация.

Организаторите на този митинг се надяват, че той ще бъде подсилен от най-малко 90% от местата за развлечения в цялата област на Мадрид, както и че до 95% от тези в столицата ще затворят порти. Те се надяват още, че ограниченията ще бъдат преразгледани идната седмица, когато би трябвало да се активират преговорите за избавителния проект.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР